Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

Володимир Янко: «Забезпечення дотримання законності під час виборчого процесу – один з пріоритетів в роботі правоохоронних органів» (ФОТО)

Учасники наради обговорили питання взаємодії правоохоронців при реагуванні на порушення виборчого законодавства, а також дотримання вимог чинного законодавства під час досудового розслідування кримінальних правопорушень, розпочатих за фактами порушення виборчого законодавства та інших злочинів, пов’язаних з виборчим процесом.

«Наше завдання – безумовне дотримання законності правоохоронцями, їхня неупередженість при розгляді справ і повідомлень, прийнятті рішень щодо правопорушень під час виборчої кампанії», – зазначив Володимир Янко.

 

Начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області Сергій Колесник додав, що з початку виборчої кампанії органи Нацполіції зареєстрували 36 заяв та повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства. У чотирьох випадках складено протоколи про адміністративні правопорушення, в інших – матеріали розглянуто згідно із Законом України «Про звернення громадян».

За результатами обговорення створено міжвідомчу групу та розроблено комплекс спільних заходів, спрямованих на виявлення попередження злочинів, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства чи іншим перешкоджанням проведенню чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1651