Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2019

Прокуратурою Луганської області повідомлено про підозру двом депутатам Гірської міської ради за фактом участі в організації та проведенні «референдуму» у травні 2014 року

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року вказані особи надали добровільну згоду на участь у псевдореферендумі у якості голови та секретаря так званої «дільничної виборчої комісії».

Попередньо вступивши в злочинну змову, підозрювані організували та провели у приміщенні навчального закладу незаконний «референдум» щодо відокремлення Луганської області від території України.

Як встановлено досудовим слідством, по завершенню «референдуму» жінки здійснили підрахунок бюлетенів та передали їх для подальшого проголошення «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Нагадаємо, що раніше ще двох депутатів Гірської міської ради VI скликання судом визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 110 КК України, та винесено обвинувальний вирок.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2095