Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Органами прокуратури Луганської області відновлено порушені інтереси держави у сфері охорони дитинства на суму понад 23 млн грн

При вивченні тендерної документації встановлено, що договір між Управлінням промисловості, транспорту та зв’язку Луганської обласної державної адміністрації та приватним підприємством на реконструкцію (термомодернізацію) будівлі загальноосвітньої школи укладено з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Під час моніторингу та опрацювання даних у відкритих джерелах публічної закупівлі виявлено, що тендерний комітет при розгляді найбільш економічно вигідної пропозиції відхилив її у зв’язку з невідповідністю кваліфікаційним критеріям до учасників, які встановлені тендерною документацією замовника.

Так, в учасника закупівлі було виявлено наступні порушення: відсутня необхідна кількість обладнання, закінчилася дія дозволів на виконання робіт з підвищеною небезпекою, не повідомлено про залучення субпідрядника, а також не підтверджено наявність працівників відповідної кваліфікації.

Водночас, переможцем тендерної процедури визнано іншого учасника з аналогічними порушеннями.

Реагуючи на виявлені порушення з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою про визнання недійсним договору підряду.

Рішенням Господарського суду Луганської області позицію прокуратури підтримано та задоволено позовні вимоги в повному обсязі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1423