Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2019

На Луганщині оголошено підозру двом суддям, які приєдналися до терористичної організації «ЛНР»

У ході досудового розслідування українським суддям, які перейшли на сторону терористичної влади «ЛНР», заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, особою, яка є представником влади) та ч. 1 ст. 258-3 (участь та сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

Встановлено, що вказанні особи стали учасниками «судового блоку» незаконно створеної «Луганської народної республіки, на підставі указу голови терористичної організації «ЛНР» обійняли посади так званих «суддів» Краснодонського та Стаханівського міських судів та почали здійснювати «правосуддя» від  імені псевдореспубліки.

З метою укріплення незаконної влади підозрювані по теперішній час продовжують брати участь в діяльності так званої «судової гілки влади» «ЛНР» та виносять рішення, що суперечать принципам Конституції України та іншим законодавчим актам України, тим самим, порушуючи права людей, які мешкають на тимчасово окупованій території Луганської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Довідково: за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст.109, ч.2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України особам загрожує до 15  років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1728