Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2019

За клопотанням прокуратури громадянина Грузії та двох громадян України взято під варту за скоєння розбійного нападу в Кремінському районі

У ході слідства встановлено, що 27.06.2019 троє зловмисників з метою заволодіння грошовими коштами проникли на огороджену територію приватного домоволодіння місцевого фермера у Кремінському районі та, помилившись, напали на іншого 66-річного місцевого мешканця, який рибалив на ставку, та  вимагали  у нього 30 тис. доларів США.

Вказані особи зв’язали потерпілого та з вимогою віддати їм гроші наносили удари по обличчю. Після цього зловмисники незаконно заволоділи майном чоловіка: золотим ланцюжком та хрестиком, механічним швейцарським годинником та наявними у нього грошима.

У подальшому під тиском погроз застосування насилля розбійники вивели потерпілого за огорожу, силою посадили до салону автомобіля потерпілого, тим самим позбавивши волі та заволодівши транспортним засобом, та упродовж деякого часу їздили по населеному пункту та  залякували останнього.

Завдяки оперативній роботі правоохоронців зловмисники, які вчинили вказані кримінальні правопорушення, у найкоротші строки були встановлені. Ними виявилися громадянин Грузії та два громадянина України,  які фактично проживали в м. Рубіжне, всі раніше судимі.

На даний час вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого та особливо тяжких кримінальних правопорушень та за клопотанням прокуратури взято під варту.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 146 КК України передбачає покарання у виді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років, санкція ч. 3 ст. 187 КК України –  позбавлення  волі  на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна, санкція ч. 3 ст. 289 КК України –  позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Кремінського відділу                                                                                                            Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1651