Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2019

Захист конституційних прав громадян, які перебувають у місцях несвободи або до яких застосовано заходи впливу за адміністративні правопорушення – пріоритетний напрям діяльності органів прокуратури Луганської області

Так, упродовж I  півріччя 2019 року прокурорами внесено 105 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 98 посадових осіб.

Проведеними наглядовими перевірками встановлено, що уповноваженими посадовими особами вказаних органів допускаються непоодинокі порушення вимог нормативних актів щодо роздільного утримання різних категорій в’язнів, використання заборонених предметів, порядку поміщення до таких установ тощо.

До перевірок з питань надання належної медичної допомоги в Старобільському слідчому ізоляторі, спеціальних установах ГУНП в Луганській області залучаються спеціалісти вузької спеціалізації закладів охорони здоров’я (фтизіатр, психіатр, інфекціоніст, терапевт, нарколог та  інші), Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Держпродспоживслужби.

Найбільш актуальні питання  щодо організації медичного обслуговування ув’язнених, які утримуються в Старобільському СІЗО, в ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в області у поточному році обговорено на спільній нараді у заступника прокурора області за участю зацікавлених органів та підрозділів ДКВС, Національної поліції.

Регулярно проводяться перевірки з питань нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення в діяльності органів державної прикордонної служби, Національної поліції, уповноважених органів з питань пробації.

Встановлено, що співробітниками правоохоронних органів допускаються порушення прав доставлених і затриманих осіб у спеціальних установах та інших місцях їх тримання щодо обов’язкового негайного повідомлення родичів затриманого про його місцезнаходження, викривлення фактичного часу затримання тощо.

Уповноваженими органами з питань пробації порушуються вимоги законодавства при виконанні адміністративного стягнення у виді громадських робіт та суспільно корисних робіт.

З метою поновлення конституційних прав громадян у поточному році за реагування прокурорів з цих питань до відповідальності притягнуто 65   посадових осіб, оскаржено 3 постанови суду про накладення адміністративних стягнень. Незаконні судові рішення скасовано та змінено.

Стан законності з цих питань перебуває на постійному контролі у керівництва  прокуратури Луганської області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1647