Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

На Луганщині заочно повідомлено про підозру організаторці інформаторської мережі «Народної міліції «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканка смт Станиця Луганська у листопаді 2014 року вступила до лав незаконного збройного формування та була призначена на посаду радіотелефоніста «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «Народної міліції «ЛНР».

Зокрема, жінка здійснювала збір та передачу інформації військового характеру щодо дислокації, переміщення, кількісного складу та озброєння підрозділів Збройних Сил України, а також розташування блокпостів правоохоронних органів в районі проведення Антитерористичної операції.

Крім того, вказана особа створила на території Луганської області розгалужену інформаторську мережу «Народної міліції «ЛНР». Інформатори збирали та передавали їй відомості військового характеру. Після одержання інформації вона одразу звітувала своєму кураторові – начальнику розвідувальної роти «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «Народної міліції «ЛНР».

Отримані дані використовувалися окупаційними російсько-терористичними військами для подальшого планування й проведення бойових операцій проти сил і засобів АТО та ООС.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, їй заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України.  На даний час  інформаторку терористів оголошено в розшук.

У разі затримання підозрюваній загрожує від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1557