Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за підозрою підрядників у заволодінні понад 9 млн грн бюджетних коштів

Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2016 року Служба автомобільних доріг у Луганській області  уклала з директором комерційної організації (переможцем тендеру)  договір на поточний ремонт трьох автомобільних доріг державного значення.

За умовами договору підряду підприємство зобов’язувалося виконати роботи до кінця 2017 року. У той же час, у підрядної організації  була відсутня необхідна матеріально-технічна база та інші ресурси.

У подальшому на рахунок комерційного підприємства було перераховано частину коштів за виконання робіт у розмірі 13 млн грн.

Злочинну схему заволодіння бюджетними коштами організував фактичний власник комерційної структури, який вступив у попередню змову з директором підприємства. Замість закупівлі необхідних для ремонту доріг матеріалів, вказані особи  розпорядилися отриманими коштами на власний розсуд.

Як встановлено слідством, директор підрядної організації вніс до актів виконаних робіт недостовірну інформацію про обсяг та вартість виконаних робіт, які були значно завищені.

Нагадаємо, 4 лютого 2019 року директору підрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та застосовано  до нього запобіжний захід у вигляді застави  230  тис. 520 грн.

29 травня 2019  року організатору вчинення злочину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України (організація та керування заволодінням чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та  застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави  345  тис. 780 грн.

На даний час за результатами досудового розслідування прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт щодо вказаних осіб скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: у разі доведення вини вказаним особам загрожує до 12 років позбавлення волі та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1841