Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2019

На Луганщині черговому учаснику проведення так званого «референдуму» 2014 року повідомлено про підозру

Слідством встановлено, що у травні 2014 року громадянин України добровільно очолив «виборчу комісію» під час проведення разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, так званого «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Згідно відведеній йому в псевдореферендумі ролі обвинувачений вирішував організаційні питання, а саме: оголошував про початок та кінець виборчого процесу на «дільниці», забезпечував збереження скриньок, кабінок і бюлетенів, проводив інструктаж з членами так званої «виборчої комісії» та надавав вказівки щодо підрахунку голосів і формування протоколу за результатами «голосування».

По завершенню «волевиявлення» «голова виборчої комісії» разом з іншими «членами комісії» передав протокол, заповнені бюлетені та списки виборців представникам так званої «ЛНР» для подальшого оголошення результатів.

Натепер чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1770