Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

За принципової позиції прокуратури Луганської області вирок суду першої інстанції, яким організатора так званого «референдуму» 2014 року засуджено до 7 років позбавлення волі, залишено без змін

Оскільки вказана особа переховувалася від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді стосовно неї проведено процедуру спеціального досудового розслідування.

За результатами спеціального судового провадження на підставі зібраних беззаперечних доказів провини Новоайдарським районним судом Луганської області громадянина України заочно засуджено до 7 років позбавлення волі.

Сторона захисту обвинуваченого у справі з вироком суду першої інстанції не погодилася та подала апеляційну скаргу.

Прокуратура відстояла свою правову позицію і в апеляційній інстанції. Колегія суддів Луганського апеляційного суду прийшла до висновку, що стороною обвинувачення повністю доведено провину громадянина, а доводи апеляційної скарги  не знайшли свого підтвердження. Строк призначеного судом покарання залишено без змін.

Нагадаємо, що навесні 2014 року мешканець м. Щастя Новойдарського району за попередньою змовою з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, брав активну участь в організації проведення мітингу на центральній площі міста, де агітували місцевих мешканців до участі в незаконному «референдумі» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР».

При підготовці до псевдореферендуму чоловік, виконуючи доручення «голови територіальної виборчої комісії», займався організаційними питаннями, а саме: облаштуванням кабінок на «дільницях», доставкою скриньок, залученням людей до роботи «дільничних комісій».

Під керівництвом та за сприяння засудженого так званий «референдум» відбувся у м. Щастя на двох «виборчих дільницях», які розміщувалися у приміщенні навчальних закладів.

Після голосування за участі вказаної особи звірили протоколи, підрахували «бюлетені» та склали «кінцевий протокол» голосування по  територіальному округу м. Щастя.

На даний час засуджений перебуває в розшуку.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1457