Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Обвинувальний акт стосовно «секретаря виборчої комісії» незаконного «референдуму» 2014 року в Станично-Луганському районі направлено до суду

Досудовим розслідуванням встановлено, що в травні 2014 року мешканка Станично-Луганського району спільно з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, організували та провели незаконний «референдум»на території с. Плотина Станично-Луганського району.

Згідно з функціями «секретаря виборчої комісії» підозрювана вела облік виборців, видавала «бюлетені», а також брала участь у підрахунку «голосів» та формування  протоколу за результатами «голосування».

По завершенню так званого «волевиявлення» результати голосування були передані представникам «Центральної виборчої комісії «ЛНР».

Оскільки під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла  розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості .

На даний час  обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) з угодою про визнання винуватості затверджено на направлено до суду для розгляду по суті до Біловодського районного суду Луганської області

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2214