Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2019

В Луганській області колишнього сільського голову засуджено за неправомірне призначення собі премії у розмірі 83 тис. грн

За матеріалами слідства, обвинувачений надавав вказівки секретарю сільської ради вносити завідомо неправдиві  відомості в тексти протоколів та рішень сесій органу місцевого самоврядування про голосування депутатів за преміювання голови. На підставі вказаних документів  у період з квітня 2016 по грудень 2017 року  голові сільради  здійснено відповідні нарахування та останнім привласнено з місцевого бюджету майже  83 тис. грн.

Прокурором надано суду беззаперечні докази, які суд визнав обґрунтованими та призначив  обвинуваченому реальне покарання.

Вироком Старобільського районного суду Луганської області вищевказану особу визнано винною у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно).

Правопорушнику призначено покарання у вигляді 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки, зі штрафом у двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1719