Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

За обвинуваченням прокуратури Луганської області засуджено до 8 років позбавлення волі бойовика терористичної організації «ЛНР»

Слідством встановлено, що в серпні 2014 року громадянин України добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «Призрак», яке у подальшому увійшло до «4-ї мотострілецької бригади 2-го Армійського корпусу народної міліції «ЛНР».

У судовому засіданні прокурором доведено, що вказана особа у складі воєнізованих підрозділів окупаційної адміністрації РФ здійснювала збройний опір українським підрозділам, що задіяні у проведенні Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Жолобок та Сокільники. Крім того, обвинувачений брав участь у так званій «Дебальцевській операції» 2015 року.

Під час несення «служби» до посадових обов’язків бойовика входило: бойове чергування та спостереження за позиціями військовослужбовців Збройних Сил України, застосування штатної стрілецької та артилерійської зброї при бойових зіткненнях з ЗСУ.

Лисичанський міський суд Луганської області взяв до уваги обґрунтовані доводи прокурора та визнав чоловіка винним у скоєнні вказаного злочину.  Враховуючи щире каяття обвинуваченого й активне сприяння слідству  та призначив останньому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі без конфіскації майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1734