Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

Організаторці псевдореферендуму 2014 року у Попаснянському районі Луганщини повідомлено про підозру

За даними слідства у травні 2014 року громадянка України добровільно очолила «дільничну виборчу комісію» та незаконно організувала на території населеного пункту псевдореферендум на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР». Жінка координувала роботу членів «виборчої комісії», надавала поради та вказівки щодо процесу голосування, ідентифікувала місцевих мешканців, перевіряла їх за списками виборців та видавала бюлетені. По завершенню незаконного «волевиявлення» під керівництвом вказаної особи здійснено підрахунок «бюлетенів» на «виборчій дільниці».

На підставі зібраних доказів жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1678