Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

Сєвєродонецька місцева прокуратура затвердила обвинувачення матері за підозрою в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини

На даний час місцева прокуратура затвердила обвинувальний акт та направила до суду.

За версією слідства, у липні 2019 року 41-річна мешканка м. Сєвєродонецька самостійно народила немовля за місцем свого проживання. Перебуваючи в обумовленому пологами психічному стані, добре знаючи, що дитина жива та діючи умисно, породілля замотала новонародженого хлопчика  в рушник та сховала до газової печі, що обмежило йому  дихання. За результатами судово-медичної експертизи смерть дитини настала від механічної асфіксії.

Встановлено, що горе-матір не перебувала на обліку в медичному закладі та всіляко приховувала факт своєї вагітності. Народила жінка на 35-36 тижні вагітності. На утриманні вона має двох неповнолітніх дітей.

На підставі зібраних доказів вказана особа обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України. За вчинений злочин жінці загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до 5 років.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1854