Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

За вчинення розбійного нападу на території Луганської області харків’янин проведе 7 років і 6 місяців за ґратами

Встановлено, що 26-річний раніше судимий обвинувачений, за попередньою змовою зі своїм знайомим, упродовж місяця здійснювали спостереження за потерпілим та його родиною – мешканцями м. Сєвєродонецька. У червні 2018 року, вказані особи, достовірно знаючи, що господар знаходиться вдома, з корисливих мотивів вчинили розбійний напад. Із заподіянням тілесних ушкоджень та погрозами застосування вогнепальної зброї розбійники вимагали віддати наявні у чоловіка кошти. Довести свій злочинний намір до кінця нападникам не вдалося з причин, що від них не залежали.

Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області з урахуванням принципової позиції прокурора, обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло), та  засуджено до 7 років і 6 місяців  позбавлення волі.

Довідково: на даний час вирок не набрав законної сили, оскільки триває строк на апеляційне оскарження (30 днів з моменту проголошення вироку).

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1780