Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2020

Колишньому військовому загрожує до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з вогнепальної зброї

За даними слідства, у липні 2014 року вказана особа, перебуваючи у складі добровольчого батальйону «Айдар», з мотивів особистої неприязні здійснила три прицільні постріли з автомата Калашникова у службовця військової комендатури м. Щастя. Один з пострілів влучив в голову 30-річного чоловіка, чим  заподіяно тілесні ушкодження, несумісні  з життям.

У березні 2017 року завдяки вжитим заходам правоохоронці встановили особу, причетну до вчинення вбивства. Зібравши достатню кількість доказів, чоловіку повідомили про підозру та, враховуючи, що останній переховувався від органів слідства, оголосили  його в розшук.

У вересні 2019 року встановлено місцезнаходження підозрюваного та за клопотанням прокуратури судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі обвинувачений в умисному вбивстві чекає судового розгляду в слідчому ізоляторі. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1534