Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Працівник територіального підрозділу сервісного центру МВС в Луганській області, якого викрили на хабарі, постане перед судом

За матеріалами слідства, державний службовець вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 4 тис. грн за успішне складання іспиту зі знань правил дорожнього руху та навичок керування транспортними засобами.

Під час досудового розслідування до підозрюваного судом застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 96 050 гривень.

Оскільки за вказаний злочин передбачене додаткове покарання у вигляді конфіскації майна, з метою усунення ризиків його відчуження на 1/3 частину трикімнатної квартири, що перебуває у власності підозрюваного, накладено арешт.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди) направлено до Сєвєродонецького міського суду Луганської області для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1495