Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Депутату незаконно утвореної «народної ради ЛНР» повідомили про підозру

За матеріалами слідства, 11 листопада 2018 року мешканець Луганської області взяв участь у «чергових виборах голови та депутатів народної ради ЛНР III скликання», які організувала, профінансувала та провела окупаційна адміністрація РФ. У складі незаконно утвореного органу влади – так званої «народної ради» депутат з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади України, зокрема, брав участь у пленарних засіданнях комітетів «народної ради ЛНР», розробляв псевдозаконопроекти та виступив автором 22 «депутатських звернень».

За участі вказаної особи приймаються юридично нікчемні «закони та нормативно-правові акти» для забезпечення функціонування самопроголошених органів Луганської області, що з 2014 року перебувають під контролем РФ.

Оскільки громадянин України переховується від правоохоронних органів на тимчасово окупованій території Луганської області, наразі його оголошено в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1649