Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

На Луганщині за участь у незаконному «референдумі» на підтримку «ЛНР» 2014 року засуджено секретаря та двох членів «дільничної виборчої комісії»

Біловодський районний суд Луганської області визнав зазначених осіб винними та, враховуючи визнання своєї вини, сприяння розкриттю злочину й викриття інших співучасників, призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

За даними слідства, у травні 2014 року вказані особи добровільно взяли участь у так званому «референдумі» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «Луганської народної республіки» – виконували функції секретаря та двох членів «дільничної виборчої комісії». Під час незаконного волевиявлення секретар безпосередньо відповідала за підрахунок голосів та складення протоколів за підсумками проведення псевдореферендуму, члени комісії здійснювали облік громадян, видавали бюлетені, слідкували за процесом та порядком голосування.

Після завершення «референдуму» та підрахунку бюлетенів результати голосування на зазначених дільницях було передано до «центральної виборчої комісії» для проголошення у подальшому самостійності «ЛНР».

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 2411