Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Керівника міжрайонного управління водного господарства в Луганській області та його підлеглого затримано за вимагання і отримання 100 тис. грн хабара (ФОТО)

Слідством встановлено, що службові особи державної установи, діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від підприємця хабар за організацію перемоги ТОВ у тендері, укладення договору на поставку кам’яного вугілля та здійснення проплати бюджетних коштів за вказану продукцію. Розмір «відкату» становив майже 30% від суми укладеного договору.

Вказаних осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України.  Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використання службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та обрання запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Прес-служба  прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1763