Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2020

Прокуратура довела безпідставність збільшення ціни на газ для опалення навчальних закладів Біловодського району

Встановлено, що у січні 2019 року відділ освіти виконавчого комітету Біловодської селищної ради уклав договір з підприємством на постачання природного газу  для опалення приміщень закладів освіти на суму майже 2 млн гривень. У подальшому сторони без належних правових підстав підписали дві додаткові угоди, якими ціну збільшили на 30 %, а обсяг закупівлі зменшили на 20%.

У зв’язку з виявленими порушеннями при державній закупівлі Старобільська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Луганської області з позовною заявою щодо визнання недійсними додаткових угод та повернення надмірно сплачених коштів. Однак, суд у задоволенні позову відмовив.

Не погодившись  з рішенням суду першої інстанції, прокуратура  області звернулася з апеляційною скаргою до  Східного апеляційного господарського суду.

Суд скасував рішення Господарського суду Луганської області та прийняв нове – визнати недійсними додаткові угоди до договору та стягнути з постачальника  надмірно сплачені кошти у сумі 188 тис.  гривень.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1997