Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

Прокурор Луганської області повідомив про підозру колишньому депутату сільської ради за участь у псевдореферендумі щодо проголошення самостійності «ЛНР»

Слідством встановлено, що 11 травня 2014 року депутат взяла участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР». У складі «членів виборчої комісії» жінка здійснювала облік осіб, видавала «бюлетені», слідкувала за процесом та порядком голосування на «виборчій дільниці», що розташовувалася на території с. Благовіщенка Станично-Луганського району. Результати псевдореферендуму на зазначеній «дільниці» було передано до «центральної виборчої комісії» для подальшого проголошення самостійності «Луганської народної республіки».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється 3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, процесуальне керівництво – управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

Максимальна санкція статті – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1643