Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

Прокуратура оскаржила у суді занадто м’який вирок особі, засудженій за незаконне вирощування рослин коноплі та зберігання канабісу в особливо великих розмірах

У суді прокуратура довела, що 48-річний мешканець м. Сєвєродонецька умисно вирощував на дачній ділянці рослини коноплі. У подальшому чоловік доглядав за нарковмісними рослинами – здійснював полив, прополював, а після їх дозрівання – зрізав та зберігав для подальшого висушування та особистого використання.

У серпні 2019 року під час проведення обшуків у будинку та на дачній ділянці правоохоронці виявили на вилучили особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс загальною масою понад 20 кг, що відноситься до особливо великих розмірів.

Апеляційна скарга мотивована тим, що призначене судом першої інстанції покарання та звільнення від його відбування не відповідає тяжкості вчинених злочинів. Сторона обвинувачення наполягала на реальному покаранні, без застосування іспитового строку.

Луганський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та ухвалив новий обвинувальний вирок, яким особі призначено остаточне реальне  покарання за сукупністю злочинів – 5 років позбавлення волі. У залі суду особу було взято під варту.

Вирок суду апеляційної інстанції набрав законної сили.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1373