Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

Правоохоронці виявили військовий засіб ураження виробництва РФ поблизу бойових позицій ЗСУ на Луганщині (ФОТО)

Під час розмінування територій поблизу бойових позицій Збройних Сил України, розташованих у с. Кримське Новоайдарського району Луганської області, виявлено військовий засіб ураження виробництва РФ ОЗМ-72 – протипіхотну осколкову вистрибуючу міну кругового ураження. Вказаний боєприпас не виготовляється в Україні та не перебуває на озброєнні Збройних Сил України.

За даними слідства, засоби ураження такого типу застосовуються представниками незаконних збройних формувань, які контролюються РФ, для здійснення військової агресії проти Збройних Сил України.

Здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження, яке розслідується за фактами ведення агресивної війни, а також порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 КК України). У подальшому вони передаватимуться до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ до збройного конфлікту на території нашої держави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється 3 управлінням Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, процесуальне керівництво – управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1818