Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2020

Керівництво прокуратури Луганської області долучилося до обговорення перехідного правосуддя на Донбасі під головуванням віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (ФОТО)

Захід відбувся під головуванням віцепрем’єр-міністра ‒ міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова за участі правозахисників, суддів та науковців.

Учасники обговорили проєкти Концепції державної політики захисту та відновлення прав людини, її основоположних  свобод в умовах збройного конфлікту на території України та подолання його наслідків, а також відповідних законодавчих актів.

У своєму виступі Олексій Резніков акцентував увагу на важливості розроблення та впровадження законодавства, яке дозволить відновити державний суверенітет України на усій  її території.

«Для нас надзвичайно важливо брати участь у розробці законодавства, яке прокурорам доведеться використовувати вже найближчим часом. Професійний досвід прокурорів щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом, їх практичні рекомендації, безумовно, стануть запорукою розробки більш якісних законодавчих актів», – наголосив Костянтин Караман.

Виконувач обов’язків прокурора області подякував учасникам робочої групи за можливість долучитися до співпраці у напрямку впровадження законодавства перехідного періоду.

За результатами заходу учасники домовилися надати власні зауваження та пропозиції щодо вдосконалення проєктів нормативно-правових актів.

 

Пресслужба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1694