Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Хабарі за безперешкодне митне оформлення товарів – трьом посадовцям Східної митниці повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито керівництво Східної митниці Держмитслужби України  на систематичному одержанні неправомірної вигоди  (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник Східної митниці Держмитслужби України, начальник одного з митних постів та його заступник організували злочинну схему  одержання неправомірної вигоди за безперешкодне митне оформлення вантажів. Залежно від порядку проведення митного оформлення при імпорті та експорті товарів посадовці одержували неправомірну вигоду у розмірі 1 000 або 2 000 грн з кожного вантажного автомобіля на одному з митних постів Луганської області.

Правоохоронці задокументували 2 епізоди одержання митниками хабарів від представника товариства з обмеженою відповідальністю упродовж серпня-вересня 2020 року.

 

24 вересня 2020 року заступника керівника митного посту затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання чергової частини неправомірної вигоди.

На даний час усім трьом посадовцям повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідчі та процесуальні дії тривають. Встановлюються інші причетні до скоєння злочину особи з числа працівників митниці. Заходи з викриття проводилися спільно з Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань та Головним управлінням Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.


Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1522