Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2020

За спробу відкупитися від кримінальної відповідальності мешканець Новопсковського району отримав 3 роки позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорів Новопсковського відділу Старобільської місцевої прокуратури ухвалено вирок,  яким місцевого мешканця засуджено до 3 років позбавлення волі за фактом крадіжки та надання неправомірної вигоди правоохоронцю (ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 369 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що у червні 2020 року 36-річний раніше судимий чоловік, перебуваючи у власному будинку, таємно викрав  грошові кошти, які належали його рідній сестрі. Потерпіла звернулася до поліції із заявою про вчинення злочину. У подальшому обвинувачений надав дільничному офіцеру Новопсковського відділу поліції неправомірну вигоду у розмірі 1 тис. грн за неприйняття та реєстрацію заяви про крадіжку грошових коштів. Таким чином, останній намагався уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочину.

Протиправні дії чоловіка було викрито правоохоронцями та задокументовано.

Свою вину у вчинені інкримінованих кримінальних правопорушень громадянин визнав у повному обсязі.

Новопсковський районний суд Луганської області врахував надані докази та підтримав позицію сторони обвинувачення.

Довідково: на даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів з дня проголошення вироку.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Новопсковського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1138