Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

Прокуратура запобігає розорюванню понад 34 га пасовищ у Троїцькому районі – до суду пред’явлено позов у зв’язку з незаконною передачею землі в оренду

Прокурорами Троїцького відділу Старобільської місцевої прокуратури  встановлено факт незаконної передачі в оренду земельної ділянки  сільськогосподарського призначення площею понад 34 га вартістю 2,4 млн грн в для створення фермерського господарства.

Зокрема, у 2017 році Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо передачі фермерському господарству в оренду землі в адмінмежах Тимонівської сільської ради Троїцького району та в подальшому укладено відповідний договір.

Під час вивчення законності процедури надання земельної ділянки в оренду встановлено її належність до складу земельних угідь – пасовищ, що у свою чергу унеможливлює надання її в оренду з метою ведення фермерського господарства. Передача вказаних земель у користування порушує вимоги земельного законодавства та суперечить інтересам держави щодо раціонального використання земельних ресурсів.

Для  відновлення порушених інтересів держави та територіальної громади Троїцького району, а також запобігання розорюванню значної території пасовищ місцева прокуратура направила до Господарського суду Луганської області позов про скасування вищезазначеного наказу, визнання недійсним договору оренди та зобов’язання повернути земельну ділянку в розпорядження держави.

На даний час судом відкрито провадження у справі та триває її судовий розгляд.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1118