Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2020

Керівника лісництва в Луганській області судитимуть за спробу відкупитися 400 дол. США за водіння у нетверезому стані

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника Містківського лісництва ДП «Сватівське лісомисливське господарство» за фактом пропозиції службовій особі надання неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України).

За даними слідства, що у вересні 2020 року виконувач обов’язків лісничого  запропонував поліцейському Управління патрульної поліції в Луганській області неправомірну вигоду у розмірі 400 доларів США за нескладання адміністративного протоколу про керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

Посадовця викрито під час пропозиції неправомірної вигоди. До нього судом застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті  передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або  обмеження чи позбавлення волі  на строк від 2 до 4 років.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1165