Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

Автомобіль та бензопила, які використовувалися як знаряддя злочину для незаконної порубки лісу, за апеляцією прокурора конфісковані в дохід держави

Вироком Білокуракинського районного суду Луганської області двох місцевих мешканців було визнано винними у вчиненні незаконної порубки та перевезення лісу за попередньою змовою групою осіб  (ч. 2 ст. 246  КК України) та засуджено до 3 років обмеження волі з іспитовим строком.

Стороною обвинувачення доведено, що у січні 2020 року правопорушники з використанням власної бензопили здійснили незаконну порубку лісу на території Троїцького лісництва ДП «Білокуракинське лісомисливське господарство». Для подальшого перевезення вони завантажили деревину до транспортного засобу, який належав одному з обвинувачених.

Внаслідок злочинних дій державному підприємству завдано понад 50 тис. грн матеріальної шкоди.

Разом з тим, суд, ухвалюючи рішення про засудження обвинувачених, повернув останнім автомобіль та бензопилу, які використовувались ними як знаряддя вчинення злочину.

Рішення суду оскаржено в апеляційному порядку заступником керівника Луганської  обласної прокуратури.

Луганський апеляційний суд погодився з доводами прокурора та ухвалив рішення про конфіскацію майна обвинувачених в дохід держави.

Наразі вирок набрав законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1324