Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

У Луганській обласній прокуратурі проведено координаційну нараду з керівництвом правоохоронних органів щодо стану злочинності в регіоні (ФОТО)

Сьогодні, 17 листопада 2020 року, керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга провів координаційну нараду керівництва правоохоронних органів у режимі відеоконференцзв՚язку, на якій  обговорено  стан  протидії злочинності на території регіону за 9 місяців 2020 року.

На нараду  були запрошені заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, голова  Луганського апеляційного суду  Володимир Гаврилюк.

Керівник обласної прокуратури наголосив, що питання протидії злочинності потребує особливої уваги правоохоронців. Спільні зусилля мають бути спрямовані на захист прав громадян   та інтересів держави від злочинних посягань, швидке та всебічне розслідування кримінальних правопорушень, притягнення винних до відповідальності.

«Керівництвом держави визначено низку пріоритетів діяльності правоохоронних органів. Зокрема, це корупційні злочини та злочини у бюджетній сфері, незаконне втручання в діяльність суб’єктів господарювання, військові злочини та злочини, вчинені в умовах  збройного конфлікту, злочини у сфері земельних правовідносин, гральний бізнес, контрабанда тощо. На цих напрямках вживаються координаційні заходи, спрямовані на досягнення реальних результатів», –  зазначив  Микола Прибіга.

Заступник керівника обласної прокуратури Олег Чиж звернув увагу на результати роботи правоохоронних органів Луганської області за вказаний період, а також наявні негативні тенденцій у криміногенній ситуації в регіоні, що були проаналізовані Луганською обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Національної поліції в області, Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях, Головним управлінням ДФС в області.

«Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення за цей період є найменшим у державі. Зменшилася кількість тяжких та особливо тяжких злочинів. Менше вчинено злочинів особами, які раніше їх вчиняли, а також неповнолітніми. Зросла результативність розслідування кримінальних корупційних правопорушень, у бюджетній, лісовій та земельній сферах.

Водночас є й ті напрямки роботи, які потребують активізації. Через недостатню ефективність оперативних підрозділів  менше викрито злочинів, пов’язаних з незаконним обігом зброї та наркотичних засобів. Все ще залишається значною частка злочинів проти громадської  безпеки, насамперед пов’язаних з проявами тероризму», – наголосив заступник керівника обласної прокуратури.

За результатами координаційної наради  узгоджено заходи, спрямовані на  ефективне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів і корупційних проявів, усунення їх причин та умов.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1409