Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2020

Сторона обвинувачення відстояла в апеляційному суді покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі за смертельне побиття співмешканця

Луганський апеляційний суд, визнавши доводи прокурора Луганської обласної прокуратури обґрунтованими, залишив без задоволення апеляційні скарги сторони захисту, а вирок Кремінського районного суду Луганської області, яким особу засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі – без змін.

Мешканка Кремінського району обвинувачувалася у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що у квітні 2018 року 52-річна жінка під час побутової сварки зі своїм співмешканцем, який перебував у стані сп’яніння, нанесла йому численні удари  лопатою та ножове поранення черевної порожнини. Від отриманих тяжких тілесних ушкоджень потерпілий помер.

Не визнаючи своєї вини у вчиненні злочину та не погоджуючись із вироком суду першої інстанції, обвинувачена та її захисник подали апеляційні скарги.

Під час апеляційного перегляду справи прокуратура спростувала аргументи сторони захисту, зокрема щодо перебування обвинуваченої у стані необхідної оборони, а також довела законність призначеного засудженій покарання.

Наразі вирок суду набрав законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1157