Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2020

Луганська обласна прокуратура співпрацює з громадськістю: підписано Меморандум з ГО «Truth Hounds» та проведено тренінг із застосування міжнародного кримінального права в розслідуванні воєнних злочинів (ФОТО)

У понеділок, 14 грудня 2020 року, під головуванням керівника Луганської обласної прокуратури Миколи Прибіги проведено робочу зустріч з представниками громадської організації «Truth Hounds» щодо налагодження співпраці у напрямку виявлення та документування фактів порушення прав людини в умовах збройного конфлікту на території області.

У заході також взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури Костянтин Караман, заступник начальника управління Андрій Мордвінов, виконавчий директор громадської організації Роман Авраменко та юрист Дмитро Коваль.

«На території області дуже гостро стоїть питання забезпечення миру, правопорядку, захисту прав постраждалих внаслідок збройного конфлікту, а також відстоювання інтересів держави в умовах агресії Російської Федерації. Прокурори профільного управління щоденно вживають заходи, направлені на фіксацію та ефективне розслідування злочинів вказаної категорії, систематизують та аналізують інформацію з різних джерел стосовно ситуації на тимчасово окупованій території», – наголосив на початку заходу керівник обласної прокуратури Микола Прибіга.

Учасники зустрічі обговорили механізми дієвого захисту прав потерпілих осіб та зосередили увагу на необхідності ефективного розслідування злочинів окупаційної адміністрації РФ та підпорядкованих їй незаконних збройних формувань.

«На тимчасово окупованій території Луганської області грубо порушуються права людей та норми міжнародного гуманітарного права. Переконаний у необхідності взаємодії прокуратури з правозахисниками з метою збирання доказів щодо вчинення  таких злочинів», – зазначив перший заступник керівника обласної прокуратури Костянтин Караман.

«Наша організація документує воєнні злочини і злочини проти людяності з 2014 року. Ми боремося проти безкарності осіб, які вчинили міжнародні злочини, а також проти серйозних порушень прав людини. Впевнені, що ефективність цієї роботи, у тому числі, залежить від дієвої співпраці з органами прокуратури», – зазначив Роман Авраменко.

За результатами робочої зустрічі сторони підписали Меморандум про співробітництво та визначили напрямки подальшої співпраці.

Також спеціалісти громадської організації провели тренінг для прокурорів та слідчих із застосування міжнародного кримінального права в розслідуванні воєнних злочинів, під час якого учасники обговорили питання правильної кваліфікації воєнних злочинів за національним та міжнародним законодавством.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1704