Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2020

На Луганщині ректора університету притягнуто до адміністративної відповідальності за пов’язані з корупцією правопорушення

Завдяки принциповій позиції прокурора Луганської обласної прокуратури за результатами судового розгляду 6 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією,  передбачені ч.  1, 2 ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), притягнуто до адміністративної відповідальності керівника одного з вищих навчальних закладів на Луганщині.

Встановлено, що ректор університету, діючи в межах наданих законом повноважень, маючи приватний інтерес у вигляді бажання забезпечити близьку особу роботою та отримання збільшеного розміру заробітної плати, вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів – видав накази про призначення дружини на посаду асистента кафедри вищого навчального закладу, а також про її преміювання.

Постановою Рубіжанського міського суду Луганської області посадовця визнано винним у вчиненні зазначених правопорушень та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400  гривень.

Не погодившись з постановою суду, особа, стосовно якої складено адміністративні протоколи,  пов’язані  з корупцією, оскаржила її до Луганського апеляційного суду.

Займаючи послідовну позицію під час перегляду судового рішення, прокурором доведено, що керівник вишу не вжив заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, а також не повідомив про його існування свого безпосереднього керівника.

Луганським апеляційним судом апеляційну скаргу залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції про накладення штрафу – без змін.

Рішення суду набрало законної сили.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2220