Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2020

Обласна прокуратура та юридичні виші підвищують кваліфікацію прокурорів місцевих прокуратур з питань підтримання обвинувачення в суді (ФОТО)

17 грудня 2020 року для прокурорів місцевих прокуратур Луганської області в режимі відеоконференцзв’язку проведено семінарське заняття на тему: «Типові порушення законодавства, які допускаються слідчими та прокурорами під час досудового розслідування кримінальних правопорушень, що у подальшому зумовлює ухвалення судами реабілітуючих рішень, з урахуванням правових позицій Верховного Суду та Європейського суду з прав людини».

Захід організували прокурори відділу організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді обласної прокуратури спільно з викладачами Східноукраїнського національного університету  імені В. Даля та Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

Учасники семінару обговорили стан регіональної судової практики у кримінальних провадженнях, зокрема, причини ухвалення судами реабілітуючих рішень, проблеми доказування, проведення слідчих і процесуальних дій на стадії досудового розслідування та під час судового провадження.

Окрему увагу приділено аналізу актуальних постанов Верховного Суду та рішень Європейського суду з прав людини з метою забезпечення ефективного правозастосування.

Навчально-методичний семінар провели з  метою підвищення кваліфікації прокурорів на виконання Меморандумів про співпрацю між обласною прокуратурою та вищими навчальними закладами.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1183