Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2020

Підліткову злочинність та захист дітей-потерпілих обговорили під час круглого столу в обласній прокуратурі (ФОТО)

У вівторок, 22 грудня 2020 року, Луганською обласною прокуратурою у режимі відеоконференцзв’язку проведено круглий стіл з проблемних питань під час досудового розслідування злочинів, які вчиняються неповнолітніми, стосовно дітей та в сфері охорони дитинства.

Відкриваючи захід, перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман наголосив, що метою цього є підвищення якості досудового розслідування та ефективності здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини за участі дітей та захист дітей-потерпілих.

З доповідями виступили представники Луганського обласного бюро судово-медичних експертиз, Сватівської обласної лікарні з надання психіатричної допомоги, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, а також представник Головного управління Нацполіції в Луганській області та прокурори відділу захисту інтересів дітей та протидії  насильству обласної прокуратури. У заході також взяли участь заступники керівників, начальники відділів та ювенальні прокурори місцевих прокуратур.

Під час круглого столу обговорили питання реалізації повноважень прокурорів та слідчих та їх ефективної взаємодії при розслідуванні злочинів  за участі неповнолітніх, судового розгляду кримінальних проваджень у сфері охорони дитинства, призначення та проведення судових медичної та психологічної експертиз, використання їх як доказів у кримінальному провадженні.

Окрему увагу було зосереджено на впровадженні в області пілотного проєкту відновного правосуддя стосовно неповнолітніх. Зазначено, що на Луганщині до «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» залучено 15 підлітків, які успішно її пройшли.

Учасниками заходу  розкрито і низку проблемних питань, які виникають у роботі та запропоновано шляхи їх вирішення.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1114