Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2021

Заволодіння коштами державного вугледобувного підприємства «Первомайськвугілля» – підозрюється один з екскерівників

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури одному з колишніх керівників державного підприємства «Первомайськвугілля» повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2017 році директор з матеріально-технічного постачання – голова комітету з конкурсних торгів ДП «Первомайськвугілля» спільно з начальником одного з підрозділів підприємства організували схему виведення бюджетних коштів через процедуру держзакупівлі.

Службові особи умисно уникли проведення тендерної процедури та придбали необхідне обладнання і матеріали для поновлення гірничо-шахтного устаткування за значно завищеною ціною у підприємства-посередника. На рахунок фіктивної фірми-транзитера надлишково сплачено майже 107 тис. грн, чим було завдано матеріальну шкоду держпідприємству.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Зазначимо, що обвинувальний акт стосовно спільника підозрюваного наразі перебуває на розгляді у суді.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком на 3 роки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1284