Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2021

Співпраця з міжнародними організаціями з питань розслідування воєнних злочинів: під головуванням Костянтина Карамана проведено робочу зустріч та підписано Меморандум з Global Rights Compliance LLP (ФОТО)

У середу, 27 січня 2021 року, під головуванням виконувача обов’язків керівника Луганської обласної прокуратури Костянтина Карамана проведено робочу зустріч з представниками міжнародної організації Global Rights Compliance LLP (GRC) щодо налагодження співпраці у напрямку виявлення та документування фактів порушення прав людини в умовах збройного конфлікту.

Від міжнародної правозахисної групи у заході взяли участь керівник проєкту надання допомоги прокуратурі у переслідуванні міжнародних злочинців Душан Йованович та менеджер проєкту Анна Микитенко.

Учасники зустрічі обговорили питання розслідування воєнних злочинів, дотримання прав потерпілих, удосконалення роботи прокурорів та подальшого обміну інформацією.

Душан Йованович зазначив, що основними завданнями організації є посилення рівня дотримання міжнародного гуманітарного права та прав людини. Представники компанії працюють над виявленням, запобіганням та пом’якшенням негативних наслідків порушень МГП та прав людини в районах світу, що постраждали від збройного конфлікту.

У свою чергу Костянтин Караман подякував представникам GRC за діалог та сприяння органам прокуратури в організації розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на території Луганської області.

«На тимчасово окупованій території  Луганщини грубо порушуються права людей та норми міжнародного гуманітарного права. Переконаний у необхідності взаємодії прокуратури з правозахисниками для збирання доказів злочинної діяльності підконтрольних РФ представників окупаційної адміністрації», – наголосив виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури.

За результатами робочої зустрічі сторони підписали Меморандум про співробітництво та визначили напрямки подальшої взаємодії.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1363