Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

Луганська обласна прокуратура відстояла у Верховному Суді 5 років позбавлення волі за незаконне вирощування конопель

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду залишено без змін вирок Луганського апеляційного суду стосовно мешканця міста Сєвєродонецька за незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту в особливо великих розмірах, незаконний посів та вирощування конопель (ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 310 КК України).

Вироком суду першої інстанції громадянина засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

За апеляційною скаргою прокурора Луганської обласної прокуратури про невідповідність призначеного покарання тяжкості вчинених злочинів апеляційним судом вирок суду першої інстанції скасовано та призначено новий – 5 років позбавлення волі.

Прокурорами доведено, що засуджений налагодив на дачній ділянці повний цикл вирощування рослин конопель для особистого використання. Під час обшуку у 2019 році за його місцем проживання правоохоронцями виявлено та вилучено 20 кг особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено, – канабісу.

Верховний Суд підтримав позицію сторони обвинувачення, яка спростувала доводи захисників щодо необґрунтованості засудження обвинуваченого до позбавлення волі та підтвердив, що покарання є справедливим заходом примусу не лише для виправлення засудженого, а й для попередження вчинення злочинів щодо незаконного обігу наркотичних засобів іншими особами.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1031