Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

Прокуратура ініціювала проведення повторної експертизи смертельної ДТП, за результатами якої її винуватцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру винуватцю дорожньо-транспортної пригоди за фактом  порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, у 2019 році мешканець м. Сватове, керуючи автомобілем «Honda Accord», вночі рухався з перевищенням допустимої швидкості в межах населеного пункту Гончарівка Сватівського району та допустив наїзд на пішохода, який пересувався у зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП потерпілий помер на місці події.

У рамках кримінального провадження було проведено автотехнічну експертизу, що не встановила порушень водієм транспортного засобу правил дорожнього руху та викликала сумніви щодо об’єктивності її результатів.

Обласна прокуратура не погодилася з рішенням експертизи та з метою забезпечення повного та неупередженого розслідування, відстоювання прав потерпілих, притягнення винних до відповідальності ініціювала проведення комісійної автотехнічної експертизи.

У ході ретельного вивчення та дослідження обставин дорожньо-транспортної пригоди спростовано висновок попередньої експертизи та надано оцінку діям водія автомобіля. За висновком комісійної автотехнічної експертизи, він значно перевищив допустиму швидкість та не вжив жодних заходів для попередження аварійної обстановки, що призвело до смертельних наслідків.

Результати вказаної експертизи дали змогу повідомити винуватцю ДТП про підозру.

11 березня 2021 року Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Кримінальне провадження перебуває на особистому контролі керівництва обласної прокуратури.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1016