Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга провів координаційну нараду правоохоронних органів з питань протидії злочинності (ФОТО)

У п’ятницю, 26 березня 2021 року, під головуванням керівника Луганської обласної прокуратури Миколи Прибіги відбулася координаційна нарада правоохоронних органів регіону.

Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації– керівник військово-цивільної адміністрації, голова Луганського апеляційного суду, керівництво правоохоронних органів.

На нараді обговорено стан протидії злочинності на Луганщині та надано об’єктивну оцінку результатам діяльності кожного відомства.

Керівник обласної прокуратури підкреслив, що завдяки узгодженим діям правоохоронців в цілому зберігається тенденція до зменшення кількості облікованих злочинів, у тому числі тяжких та особливо тяжких. Проте на деяких напрямах наявні проблемні питання.

«Основним завданням на найближчий період є розробка та впровадження у діяльність сучасних підходів до протидії злочинності насамперед на пріоритетних напрямах», – наголосив Микола Прибіга.

Під час координаційної наради зазначено, що серед іншого не відповідають реальному стану законності результати протидії кримінальним правопорушенням у бюджетній сфері, зокрема використання коштів у рамках державних і регіональних програм.

В умовах недостатнього та неоднозначного нормативного регулювання процесу передачі земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у власність об’єднаних територіальних громад потребує посилення робота щодо недопущення порушень у цій сфері.

З огляду на триваючу російську агресію проти України та посилення інформаційно-пропагандистської активності, акцентовано увагу на документуванні фактів порушення законів та звичаїв війни, виявленні, припиненні та ефективному розслідуванні злочинів, пов’язаних з фінансуванням тероризму та дій, вчинених з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Крім того, керівник обласної  прокуратури озвучив низку пріоритетів у діяльності правоохоронних органів на найближчий період.

«Стан кримінальної протиправності свідчить про необхідність вжиття додаткових заходів для виявлення та знешкодження організованих злочинних угруповань з корупційними зв’язками, які вчиняють злочини у бюджетній, банківській, фінансово-кредитній, лісовій та земельній сферах, а також злочини корисливо-насильницького характеру, із використанням зброї, у сфері незаконного обігу наркотиків»,  – резюмував Микола  Прибіга.

За результатами наради у відповідній постанові визначено конкретні заходи, спрямовані на підвищення ефективності запобігання та протидії злочинності на пріоритетних напрямах  роботи.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1109