Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

Виконання бойових завдань та ведення розвідки уздовж лінії зіткнення – «заступнику командира» НЗФ РФ у Луганській області повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру «замкомандира» незаконного збройного формування окупаційної адміністрації РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України). Фігуранта оголошено у розшук.

За даними слідства, у липні 2014 року мешканець м. Ровеньки вступив до незаконного збройного формування «добровольчий батальйон спецпризначення ім. св. Георгія Побєдоносця» окупаційної адміністрації РФ. У подальшому він продовжив «службу» у різних підрозділах «народної міліції ЛНР», де брав участь в обстрілах позицій Збройних Сил України.

На даний час підозрюваний обіймає посаду «заступника командира з тилу» батальйону тероборони «народної міліції ЛНР». На нього покладається повноцінна координація діяльності вказаного підрозділу, зокрема ведення розвідки, виконання бойових завдань уздовж лінії зіткнення, застосування зброї та військової техніки проти українських військових, залучених до операції Об’єднаних сил.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1021