Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

Прокуратура витребувала земельну ділянку з незаконного володіння приватного закладу освіти

За втручання Старобільської окружної прокуратури Луганської області  на користь держави витребувано з незаконного володіння земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 9,3 га вартістю майже 700 тис. гривень.

Вказану земельну ділянку, розташовану на території Риб’янцівської сільської ради Старобільського району, у 2019 році передано у постійне користування для дослідних та навчальних цілей приватному закладу «Луганський навчально-виховний комплекс».

Ювенальні прокурори з’ясували, що на момент державної реєстрації права користування землею навчально-виховний комплекс не отримав ліцензію у сфері освітньої діяльності та не мав законних підстав для одержання майна. У закладі освіти фактично відсутні матеріально-технічне забезпечення, педагогічний персонал, а тому неможливе використання земельної ділянки для вищезазначених потреб.

Захищаючи порушені інтереси держави у сфері охорони дитинства, окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Луганської  області з позовом про визнання незаконним та скасування рішення щодо передачі землі, а також її повернення у розпорядження Головного управління Держгеокадастру в Луганській області, який судом задоволено у повному обсязі.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1008