Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

В рамках кримінального провадження правоохоронцями Луганщини перевіряються факти завищення тарифів на теплопостачання (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення протиправного механізму завищення цін на теплопостачання для соціальних об’єктів одного з міст Луганської області (ч. 3 ст. 191 КК України).

Встановлено, що протягом 2018-2020 років школи, лікарні, ДЮСШ та інші заклади соціальної інфраструктури міста отримували опалення за завищеними тарифами, які на підставі штучних параметрів формувала місцева влада.

За версією слідства до незаконної схеми може бути причетна група осіб із числа державних службовців органу влади та представників комерційної структури, пов’язаних із колишнім впливовим чиновником регіонального рівня.

В рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження слідчими поліції спільно з  працівниками 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проведено у помешканнях та офісах фігурантів 12 обшуків, у результаті яких вилучено комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, фінансово-господарську документацію та чорнові записи.

Триває досудове розслідування. Вирішується питання про призначення експертиз для підтвердження завданих громаді збитків та повідомлення фігурантам справи про підозру  у вчиненні злочину.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 968