Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2021

Загибель українських військових на Луганщині внаслідок обстрілу російськими снайперами – підозрюється учасник НЗФ РФ

За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру учаснику НЗФ РФ за фактом участі у незаконному збройному формуванні, умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 2 ст. 260, ч. 5 ст. 27  ч. 3 ст. 110, ч. 5  ст. 27  ч. 3 ст. 258 КК України). Його оголошено у розшук.

За даними слідства, підозрюваний у 2016 році вступив до лав так званого «2-го армійського корпусу народної міліції» окупаційної адміністрації РФ в Луганській області.

У лютому 2020 року він приховано провів чотирьох російських снайперів на облаштовані позиції поблизу тимчасово окупованого селища Голубівське на Луганщині, після чого російська снайперська група здійснила обстріл по військовослужбовцям 93-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Внаслідок вогнепального поранення у голову один український військовослужбовець загинув, ще один був поранений.

Відеоматеріали як доказ безпосередньої участі військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації у збройній агресії проти України оприлюднено штабом операції Об’єднаних сил у травні 2020 року.

Слідство триває. Продовжуються заходи щодо встановлення інших учасників диверсійно-розвідувальної групи для їх ідентифікації та притягнення до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській  областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1193