Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

У Луганській обласній прокуратурі відбулося засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії організованій злочинності (ФОТО)

Заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж провів засідання міжвідомчої робочої групи з питань боротьби з організованою злочинністю, підвищення ефективності протидії протизаконній діяльності та легалізації «кримінальних авторитетів».

У рамках засідання проаналізовано стан реалізації правоохоронними органами заходів, спрямованих на попередження, виявлення та розкриття злочинів, які вчиняються у складі організованих злочинних угруповань.

За результатами вжитих координаційних заходів у 2021 році на території Луганської області знешкоджено 8 організованих злочинних груп та 1  злочинну організацію. Зокрема, угруповання виявлялися у бюджетній сфері, за фактами вчинення злочинів у 2014 році у складі незаконних збройних формувань, обігу підакцизних товарів, незаконного перетину державного кордону України, вирощування нарковмісних рослин.

Заступник керівника обласної прокуратури наголосив, що протидію організованій злочинності визначено Генпрокурором одним із ключових орієнтирів у діяльності правоохоронних органів та прокуратури. Робота з документування організованих форм злочинності має залишатися системною та комплексною.

«Змушений констатувати, що сьогодні стан цієї роботи не повною мірою відповідає криміногенній ситуації в області, – зазначив Олег Чиж. – Потребує активізації робота з протидії організованій злочинності у сфері земельних правовідносин, незаконного видобутку корисних копалин, щодо порубок лісу, ігрового бізнесу, у вугільній промисловості, з легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом через «конвертаційні центри» тощо. Оскільки на території Луганщини триває операція Об’єднаних сил, особлива увага овинна приділятися незаконній торгівлі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Також проблематикою для регіону є розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені у складі організованих злочинних  груп, а також їх контрабанда».

Про поточну діяльність, напрацювання та проблемні питання на цьому напрямі роботи керівництву обласної прокуратури доповіли представники правоохоронних органів, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю.

Олег Чиж  зорієнтував правоохоронці  об’єднати зусилля для здійснення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, спрямованих на притягнення до кримінальної відповідальності злочинних авторитетів, які мають корумповані зв’язки в органах влади і управління, правоохоронних органах.

За підсумками засідання міжвідомчої робочої групи розроблено комплекс спільних заходів, спрямованих на боротьбу з вказаними правопорушеннями на території області.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1063