Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Арсенал зброї, боєприпасів та вибухівки виявлено у мешканця прифронтового населеного пункту на Луганщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури виявлено схрон із великою кількістю вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки у  мешканця прифронтового села Малинове Щастинського району.

Під час санкціонованого обшуку помешкання правоохоронці вилучили 8 гранат Ф-1, 10 гранат РГД-5, пістолет системи «ТТ», пістолет системи «Наган», 4 сигнальні міни СМ 320, 3 детонатори МУВ, артилерійський снаряд АС-30, реактивний сигнальний патрон, 2 тротилові шашки, 400 г пороху, близько 1800 набоїв різного калібру. Вміст схрону направлено для проведення експертизи.

Власника будинку затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та застосування до нього запобіжного заходу.

Усі обставини вчинення злочину встановлюватимуться у рамках розпочатого кримінального провадження за фактом носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу ( ч. 1 ст. 263 КК  України).

Операцію з викриття проведено прокуратурою спільно з працівниками слідчого управління та управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Луганській області, 3-го управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, спецпідрозділу «КОРД».

Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1103