Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

На Луганщині взято під варту чоловіка, який влаштував стрілянину біля житлового будинку, де перебували діти

За процесуального керівництва Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури мешканцю міста повідомлено про підозру за фактом грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненого із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України)

За даними слідства, близько 19:00 21 серпня 2021 року містянин,  перебуваючи у власній квартирі на третьому поверсі багатоквартирного будинку, вийшов на балкон  та вистрілив із пневматичної рушниці у бік людей, які сиділи на лавці біля під’їзду. Одному з чоловіків спричинено тілесні ушкодження у вигляді кульового поранення передньої черевної стінки – його госпіталізували до лікарні.

Вказані події відбулися поблизу дитячого майданчика, розташованого навпроти під’їзду правопорушника, де на той час перебували діти.

Чоловіка, який здійснив постріл, відразу після вчиненого затримали правоохоронці в порядку ст.208 КПК України.

Наразі за принципової позиції окружної прокуратури Рубіжанським міським судом Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування, яке здійснюється відділом поліції № 1 Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області, триває. Проводяться необхідні слідчі дії.

За вчинення вказаного злочину підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 831