Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2021

Судитимуть двох депутатів незаконно утвореної «народної ради ЛНР» окупаційної адміністрації РФ

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та направлено обвинувальні акти до суду стосовно двох депутатів незаконно утвореної «народної ради ЛНР», що контролюється окупаційною адміністрацією РФ в Луганській області.

Їм інкримінується вчинення дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними  слідства, у листопаді 2018 року проведено «чергові вибори  голови та депутатів народної ради ЛНР III скликання», які організувала та профінансувала окупаційна адміністрація Російської Федерації.  У складі незаконно утвореного органу влади – так званої «народної ради» – «депутати» з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади України, зокрема, беруть участь у пленарних засіданнях комітетів «народної ради ЛНР», розробляють псевдозаконопроєкти та виступають авторами так званих «депутатських звернень». За їх участі приймаються юридично нікчемні «закони та нормативно-правові акти» для забезпечення функціонування окупаційної влади.

Наразі обвинувачені перебувають у розшуку. На підставі ухвали слідчого судді стосовно них слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях проведено спеціальне досудове розслідування.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 928